GÖKTE
“DÖNÜŞÜMLER”

SERGİ

Her gün karşılaştığımız birlikte yaşadığımız endüstriyel atıkları eğip bükerek,eriterek asamblajlar ve üç boyutlu işler yapıyor.Genelde nesneleri kendi renkleriyle sunmayı tercih etse de bilhassa duvarda sunduğu işlerinde tarafsız renklerle müdahale yaptığı görülüyor. Plastiği icad eden insanın debelenişi, oturdugu dalı kesen biri oluşu Gökte’ye ilham veriyor.”ArTık”sanatla bütünleşiyor.

YUSUF TAKTAK

NOT : SERGİ GREENPEACE YARARINADIR

AÇILIŞ : 27 ARALIK 2002 – 15 OCAK 2003

SAAT : 18:00– 20:00 ARASI

YER : DENEME BİLİM MERKEZİ

ADRES: İ.T.Ü MİMARLIK FAKÜLTESİ arka bahçe.TAŞKIŞLA/TAKSİM

TEL : 0212 292 08 93.

GÖKTE ÖZGEÇMİŞ

Gökte Tunç 1972 ‘de İstanbul’da doğdu.

1974-1994 arası Paris’te bulunur,öğrenimini orda tamamlar.

1995’te Y.T.Ü Resim ve Heykel Müzeleri Derneği’inde ressam Yusuf Taktak ile çalışmaya başladı.

1996 yılında ,Yusuf Taktak’ın 1985’te oluşturduğu “Atölye Üçgen”in üyesi olan sanatçı, halen çalışmalarını bu grupla devam etmektedir.

Resim heykel müzeleri derneğine ve Plastik sanatlar derneğine üye olan Gökte,bu güne kadar bir çok karma sergiye katıldı,biri Paris’te olmak üzere,on kişisel sergi açtı. Yapıtları özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Yirmi birinci yüzyılın ileri endüstrileşmiş tüketim toplumlarında, aşırı tüketimlerinden dolayı, ekolojik dengeler bozulmaktadır.

Özellikle 1960’lı yıllardan itibaren, televizyon ve reklam sektörün yaygınlaşmasıyla, “Kullan- at tüketici toplumunu”doruk noktasına taşımıştır.

Söz konusu artışın yol açtığı ekolojik sonuçlar oldukça acil bir durum alsalarda ve zaman geçirmeden çözülmeleri gereksellerde toplumsal belleğimiz tarafından henüz bulgulanmamıştır.

Yarınlarımızı tehdit eden bu “Atıklar”, tek anlamlı olmaktan kurtulup çok anlamlı ve çok işlevli olabilirler.

Hayatımızda, eskimiş, bozulmuş, demode olarak gördüğümüz bir çok maddeyi farklı yollardan kazanabiliriz.

Asamblaj ve heykellerimde, birbirine yabancı olan materrielleri,birbirine karıştırıp, tek bir form elde ediyorum.Yeni bir bedende, yeni bir kimlik içersinde bir sanat yapıtı olarak, hayata geri dönüyorlar.

“DOĞA BİZİ CEZALANDIRMADAN,BİR AN EVVEL KENDİMİZİ AFFETTİRME YOLLARINI BULMALIYIZ”.

goktetunc@hotmail.com

Başa dön
Nach oben